Home / Nieuws / Fotograaf vertelt over werk op Kreta

Fotograaf vertelt over werk op Kreta

VELP – Fotograaf Henk van der Walle is vrijdag 7 februari te gast bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Aan de hand van zijn beelden vertelt hij over de boeken die hij publiceerde.

Henk van der Walle maakte een boek waar woord en beeld elkaar versterken en waar Corinne Vogelzang – Falagaris de verhalen schreef. Het boek Kalimera Pefki, met 12 vertellingen, verscheen in 6 talen en werd in de Kretenzer media met veel lof ontvangen. Nelleke Noordervliet heeft de bijschriften geschreven bij de prachtige foto’s.
Na de pauze is er aandacht voor het boek My Work and the Sun, een exclusieve editie op ouderwets groot folioformaat. Het boek geeft een impressie van het werk van de fotograaf over de afgelopen tien jaar op Kreta.
De avond eindigt met het derde boek, getiteld A Walk in the Gardens of Crete, een opdracht die kwam nadat de oprichter van de Botanical garden of Crete kennis had genomen van het portfolio boek.

Henk van der Walle leerde het vak van zijn vader, een enthousiaste amateurfotograaf. Vanaf zijn zesde assisteerde de jonge Henk al in de donkere kamer. Op zijn vijftiende kocht hij zijn eigen camera. Tijdens zijn loopbaan als arts, de laatste 25 jaar als dermatoloog in Rijnstate, gebruikte Van der Walle zijn vaardigheden als fotograaf om artsen en patiënten via brochures, folders, nieuwsbrieven en boeken voorlichting te geven.In 2010 verruilde hij zijn medische professie ingeruild voor die van fotograaf op Kreta.

De lezing in Velp begint om 20.00 uur, bezoekers zijn vanaf 19.30 uur welkom bij Jansen & de Feijter. De entree bedraagt 5 euro.

Foto: Henk van der Walle

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.