Home / Rheden-Regiobode / Fons uit Dieren vraagt aandacht voor inwendige insulinepomp

Fons uit Dieren vraagt aandacht voor inwendige insulinepomp

DIEREN – Een inwendige insulinepomp betekende voor Fons Niesink (65) uit Dieren dat zijn leven met diabetes positief veranderde. Nu de fabrikant is gestopt met de productie van deze pomp, zamelt Niesink geld in voor ontwikkeling van een nieuwe pomp.

Op 19-jarige leeftijd kreeg Fons Niesink uit Dieren de diagnose diabetes type 1. Nadat een uitwendige insulinepomp niet voldoende effect had kreeg hij in 2006 een inwendige insulinepomp die zijn leven veranderde. ‘’Het was niet te bevatten hoe goed het daarna met mij ging”, vertelt hij. De leverancier stopte na een aantal jaar echter met de productie van de pomp en toen zijn pomp in 2018 door een lege batterij onbruikbaar werd, was er voor Fons geen alternatief. Een Nederlandse arts en patiënten hebben het initiatief genomen om een eigen pomp te ontwikkelen: DiaLin. Fons wil nu aandacht vragen voor de Dialin en hoopt dat door donaties de pomp ook voor hem een stukje dichterbij komt.

“De ontwikkeling van de pomp zit nu in de laatste fase”, vertelt Fons. Als het goed gaat wordt eind oktober de eerste pomp geplaatst. Voor Fons en vele andere mensen met Diabetes Type 1 heeft de nieuwe pomp een grote invloed op hun leven. “Voor sommigen maakt dit het verschil van driekwart jaar in het ziekenhuis tot een paar controles per jaar.” De inwendige pomp zorgt ervoor dat zijn bloedsuikerspiegel vlak blijft. “Ik heb veel moeite om mijn bloedsuikerspiegel op pijl te houden, door de inwendige pomp lukt dat wel.” Toen in 2018 de pomp onbruikbaar werd voelde dat voor hem als terug bij af.

De Dierenaar is lid van stichting VIP wijwillenonsleventerug.nl. De stichting zamelt geld in om de pomp zo snel mogelijk te realiseren nu er voor een deel van de patiënten geen alternatief meer is. Fons is de afgelopen maanden ook al druk geweest om in zijn omgeving geld in te zamelen voor de pomp. Nu hij sinds 2018 geen inwendige pomp meer is heeft hij zijn hoop gevestigd op de Dialin. Mensen die een steentje willen bijdrage in de ontwikkeling van de pomp kunnen doneren via Stichting Vrienden van de inwendige Pomp NL17ABNA 0493504826 of via DiaBeatit.nl.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.