Home / Rheden-Regiobode / Film The Children Act in Rhedense Dorpskerk

Film The Children Act in Rhedense Dorpskerk

RHEDEN – Op vrijdag 21 februari wordt om 20.30 uur in de Dorpskerk van Rheden de film The Children Act vertoond. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan.

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof, waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.
De deuren van de kerk gaan vrijdag om 20.15 uur open, een kopje koffie of thee staat klaar. De toegang is gratis.

Lees ook

Bijeenkomst sociale energietransitie

RHEDEN – Op 23 juni om 20.00 uur houdt de PvdA-afdeling Rheden in samenwerking met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.