Home / Brummen-Regiobode / Expositie: De Kijk op Gelderland

Expositie: De Kijk op Gelderland

HOOG KEPPEL – Schildergroep Pictura Gelria exposeert ‘De Kijk op Gelderland’ op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart in de oude dorpskerk van Hoog Keppel. De opening wordt zaterdag om 11.00 uur verricht door Mr. Egbert Reinders, voorzitter van Museum Veluwezoom. De tentoonstelling is van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Pictura Gelria is een groep van hedendaagse PleinAir schilders die iedere week ergens in Gelderland schildert. Plenair staat voor ‘en plein air’ ofwel ‘in de buitenlucht’ – de leden van PleinAir groepen trekken de buitenwereld in om ter plaatse hun waarnemingen op het doek vast te leggen. Pictura Gelria heeft haar naam ontleend aan Pictura Veluvensis, een schildergroep die actief was rond 1900 rond Oosterbeek.
De expositie laat een selectie zien van wat de schilders en tekenaars in de afgelopen periode hebben gemaakt in Gelderland en dan met name de Veluwezoom en IJsselstreek. De deelnemende schilders zijn Jan Baggen, Tommy Bauling, Anita Droog, Arnold Galavazi, Ger Hoogkamp, Elma van Ishoven, Loes Steijgerwalt, Ingrid Terpstra, Klaas Terpstra, Jan Wiegers, King Wullur.

www.picturagelria.nl

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.