Home / Doesburg-Regiobode / Explorers van scouting Doesburg in actie voor zomerkamp

Explorers van scouting Doesburg in actie voor zomerkamp

DOESBURG – De Explorers van Scouting Isala Doesburg zijn druk bezig om geld in te zamelen, met als doel een zomerkamp naar Praag. Zo zamelen ze lege flessen in voor statiegeld.

De groep van dertien jongens en meisjes van 15 tot en met 17 jaar oud kijkt erg uit naar een kamp. “We hebben elke donderdagavond een samenkomst die we altijd zelf organiseren”, vertelt de 16- jarige Job Jakobs. “Een keer per jaar gaan we op kamp en dat moet dit jaar extra speciaal worden.”
De groep wil in juni graag naar Praag. “Het is een goedkope stad en populaire bestemming voor voor leden van de scouting.” In eerste instantie wilden de jongeren met het vliegtuig, maar om de kosten laag te houden kozen zij voor het vervoer per busje. Vanuit de vereniging is er maar een klein bedrag beschikbaar voor kamp. Reden voor de explorers om zelf in actie te komen. “De afgelopen maand hebben wij in binnen onze familiekring flessen ingezameld, maar nu willen we het groter aanpakken”, aldus Job. Ze hopen dan ook dat mensen lege flessen willen doneren voor het kamp.
Elke donderdagavond kunnen deze flessen tussen 19.30 en 21.30 uur worden ingeleverd bij het clubgebouw aan de Panovenweg 1 in Doesburg. Op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur is dit op dezelfde locatie mogelijk. Ook kan er contact worden opgenomen via explorers@scoutingdoesburg.nl.

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.