Home / Brummen-Regiobode / Energie Coöperatie Loenen start inschrijving op eerste zonnedak

Energie Coöperatie Loenen start inschrijving op eerste zonnedak

LOENEN – De Energie Coöperatie Loenen (ECL) staat in de startblokken voor de realisatie van het eerste grote zonnedak in Loenen. Op het dak van Distributiecentrum Thomassen (DTC) in Loenen komen 2760 zonnepanelen te liggen.

Tijdens de ledenvergadering van de coöperatie hebben de leden ingestemd met de investering in het zonnedak. Met het project is een investering van 690.000 euro gemoeid, waarvan 80 procent wordt gefinancierd via de bank en 20 procent via deelname van de leden van de coöperatie. De coöperatie geeft hiertoe 2760 paneeldelen van 50 euro uit. De minimum inschrijving per deelnemer is twee paneeldelen.
Om iedereen de kans te geven deel te nemen, worden eerst alle kleinere inschrijvingen toegewezen en daarna worden de overgebleven paneeldelen verdeeld over de inschrijvers. De lening voor de paneeldelen loopt 15 jaar en wordt ieder jaar voor een deel afgelost. Het rendement bedraagt 4 procent per jaar.
Het dak produceert, afhankelijk van het aantal zonne-uren ongeveer 700 megawatt. Met het dak en alle zonnepanelen die al in Loenen zijn geïnstalleerd, is de coöperatie straks in staat ongeveer de helft van de huishoudelijke elektriciteitsbehoefte in Loenen duurzaam op te wekken.
Leden van de coöperatie die willen deelnemen kunnen zich inschrijven via de website van ECL (www.ecloenen.nl). De verwachting is dat het zonnedak in vanaf juli/augustus 2020 elektriciteit gaat produceren.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.