Home / Rheden-Regiobode / Emmaüs-lezing: ‘Het klooster in je leven’

Emmaüs-lezing: ‘Het klooster in je leven’

DIEREN – Woensdagavond 4 maart is broeder Thomas Quartier van het klooster De Slangenburg bij Doetinchem te gast in de Emmaüskerk te Dieren. Vanaf 20.00 uur verzorgt hij een lezing getiteld ‘Het klooster in je leven’.

Zijn we vandaag de dag nog in staat om echt keuzes te maken? Veel is vrijblijvend geworden, flexibel en vrij. Dat kan tot besluiteloosheid leiden, soms oppervlakkigheid. Het benedictijnse kloosterleven staat daar haaks op. Het betekent een alomvattende keuze. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van deze spiritualiteit en wat heeft zijn voor iedereen te zeggen? Aan de hand van concrete voorbeelden uit de Regel van Benedictus gaat Quartier in deze lezing na hoe een monastieke levensweg vandaag opnieuw radicaliteit vraagt, en juist daardoor veel te zeggen heeft voor mensen buiten het klooster.

Prof. dr. Thomas Quartier osb (1972) is monnik van de Sint Willibrordabdij in Doetinchem. Hij is directeur van het Benedictijns Centrum voor Liturgische Studies aan Radboud Universiteit Nijmegen en hoogleraar Monastieke Studies aan de KU Leuven. Hij verzorgt talrijke lezingen en schreef diverse boeken over het kloosterleven vandaag. Hij publiceerde onder andere ‘Heilige woede. Monnik zijn, een radicale keuze’ en ‘Liefdesgeboden. Gevoel in het klooster van je leven’.

De lezing in de Emmäuskerk begint om 20.00 uur. Er wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd om de kosten te dekken.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.