Home / Brummen-Regiobode / Eerbeekse mountainbikers succesvol bij poolraces

Eerbeekse mountainbikers succesvol bij poolraces

EERBEEK/ ROVANIEMI – Hedwig de Leeuw den Bouter en Tobias Bos uit Eerbeek wisten in het weekend van 15 februari te finishen tijdens de winterse fatbike race in Rovaniemi in Fins Lapland. Hedwig wist de 66 kilometer race bij de vrouwen te winnen en Tobias werd vierde op de 300 kilometer race.

Deze race wordt gefietst op fatbikes met 12 centimeter brede banden en volgt trails door de heuvels en over bevroren meren en rivieren, die ook door sledehonden en sneeuwscooters worden gebruikt. De race is geheel zelfverzorgend. Dat betekent dat eten en drinken, reservemateriaal en kampeeruitrusting moet worden meegenomen.
De race startte onder gunstige omstandigheden met hard bevroren ondergrond en redelijk weer. Hedwig wist onder deze omstandigheden de 66 kilometer in 4 uur en 40 minuten te rijden. Tobias had voor de 300 kilometer 2 dagen en 14 uur nodig. Op de tweede dag werd de temperatuur hoger en begon het te regenen, dit maakte het fietsen onmogelijk. De derde dag moest dus grotendeels worden gelopen in de nieuw gevallen sneeuw.
Eerder dit jaar wisten Hedwig en Tobias samen al de 150 kilometer-race in Geilo in Noorwegen uit te rijden onder in 16 uur. Daarmee behaalde Hedwig de derde plaats bij de dames.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.