Home / Rheden-Regiobode / Een middagje humor van Toon Hermans

Een middagje humor van Toon Hermans

VELP – Superfan en kenner Walter van Geffen komt dinsdag 11 februari naar Velp om bij de KBO/PCOB Rheden-Rozendaal te vertellen over Toon Hermans. Vanaf 14.00 uur brengt hij in de Elleboog van Nieuw-Schoonoord een programma rondom deze grootmeester van de humor.

Waar is de tijd gebleven van lachen om eigenlijk niets en toch iets groots?, vraagt Walter van Geffen zich af. Lachen zonder mensen te choqueren en te schofferen. Gewoon ouderwets je de tranen lachen, zoals Toon Hermans dat kon verzorgen. “Of hij nou ‘De stoel van mijn zuster’ liet zien of vertelde over het banket met de gehaktbal en de uitschuiftafeldame of zijn kolderliedjes zong, miljoenen mensen hebben onbedaarlijk gelachen. Deze humor is tijdloor en moet bewaard worden”, zegt Van Geffen, die daarom een programma samenstelde onder de titel Walter Toon(t) Hermans.
Van Geffen is zelf als kleine jongen al besmet met het ‘toonvirus’. “De bandrecorder van mijn oma met een geluidsband van Toon maakte dat ik een superfan werd. Ik verzamelde vanaf dat moment alles van de grote clown en verdiepte me in de grootmeester en kwam zo leuke weetjes te weet over mijn idool.”
Tijdens zijn lezing in Nieuw-Schoonoord neemt Van Geffen zijn publiek terug naar ‘die goede oude tijd’. Hij vertelt over Toon en draagt enkele gedichten voor. Ook laat hij fragmenten uit zijn show zien. Klassiekers als ‘De voorzitter van ons genoegen met Mevrouw Loofhutjes’ en ‘Wat ruist er door het struikgewas’ komen aan bod, maar ook nummers uit zijn beginperiode zullen voorbij komen.

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.