Home / Doesburg-Regiobode / Een culturele zondagmiddag in Doesburg

Een culturele zondagmiddag in Doesburg

DOESBURG – Op zondag 1 maart is de binnenstad van Doesburg weer het sfeervolle decor van de Culturele Zondag. Op meer dan twintig adressen kunnen bezoekers tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van een breed cultuur aanbod.

Twee unieke musea maken deel uit van de cultuurroute. Het veelbezochte Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er onder de titel Koninklijk Licht een tentoonstelling van koninklijke geschenken en lichtontwerpen van Lalique. Museum De Roode Toren toont de bijzonder interessante expositie Hessenwegen en kiepkerels in de Achterhoek. Over het historisch handelsverkeer na de Hanzetijd van Doesburg.

In de Gasthuiskerk begint om 12.30 uur een stadsvertelling, in het kader van 75 jaar Vrijheid. Het verhaal wordt omlijst met poëzie en passende muziek. Vanaf 15.00 uur is het zoals iedere maand tijd voor muzikale verrassingen op het Open Podium.

Op het gebied van beeldende kunst biedt de route volop variatie. Van Galerie Op het Trepken, met schilderijen, grafiek en beeldhouwwerken in steen van Margo Ellen, tot de veelzijdige techniek van etsen in het atelier van Marijke de Kler en het indrukwekkende kalligrafisch werk van Miep de Vaan-Witjes, te zien in galerie Grietje. Daar is de expositie Kunst, kant en kalligrafie verlengd tot 15 maart.

In een zestiende-eeuws monument is De Lotus van Caïro gevestigd. Prachtige producten van traditionele Egyptische kunstnijverheid sieren de etalage. Een heel andere herkomst hebben de kunstvoorwerpen in Lián Arts & Gifts. Die zijn afkomstig uit China. Deze en alle andere adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg die gratis te verkrijgen is bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 1 maart eventueel gesloten zijn.

www.culturelezondagdoesburg.nl

Lees ook

Mike uit Doesburg winnaar Misterverkiezing

DOESBURG – Mike van Doorn uit Doesburg is zondag 12 september de winnaar geworden van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.