Home / Brummen-Regiobode / Duo Harry & Tankie wint Hazenberg Koppel Darttoernooi

Duo Harry & Tankie wint Hazenberg Koppel Darttoernooi

BRUMMEN – Om klokslag 20.00 uur op vrijdagavond 24 januari raakten de eerste pijlen de dartborden tijdens de tweede editie van het Hazenberg Koppel Darttoernooi. De kantine van de organiserende Sportclub Brummen werd voor de gelegenheid omgetoverd tot Ally Pally, de zaal was volledig uitverkocht.

Een kleine week voorafgaand aan het toernooi vond de traditionele ‘live loting’ plaats via een livestream op Facebook. Nadat in studio de Hazenberg enkele koppels grondig geanalyseerd waren, rolden onder nauwkeurig toezicht van de aanwezige notaris alle veertig deelnemers uit de geel-blauwe balletjes. Er werd gestreden in acht verschillende poules van vijf koppels.
Na een succesvolle eerste editie bleek een groot deelnemersveld op revanche gebrand te zijn. Voorafgaand aan het toernooi werd bekend dat enkele koppels ook daadwerkelijk op trainingskamp zijn geweest. Zo werd er in Afrika geoefend met speerwerpen en zo oefende een andere deelnemer met chopsticks in Thailand.
Op vrijdag 24 januari brandde de strijd dan ook echt los en niets bleek te gek op deze avond. Met pijlen van 80 cent werden de dubbels gevonden en één van de topfavorieten werd door de underdog uit de poule geknikkerd. Het fanatisme spatte er vanaf en alles was er aan gedaan om bij de beste twee koppels in de poule te eindigen. Het niveau lag vanzelfsprekend erg hoog, ‘one hundreddd and eighties’ waren geen uitzondering, echter wist toch een enkele deelnemer ook de lamp boven het bord te raken.
In een spannende knock-outfase konden de koppels zich geen foutje meer permitteren op de dubbel. Zowel de spanning als de sfeer nam toe. Terwijl op de baan fel werd gestreden, werd er door het publiek luidkeels gezongen.

De finale werd uiteindelijk gespeeld door Martin Prins en Harry van Wijk tegen Arjan Eikelboom en Thijs de Brouwer. Onder leiding van de ingevlogen Russ Bray en zijn ‘tel-maat’ gooide het eerstgenoemde duo naar een vrij simpele 3-1 overwinning, waarmee het team de titel wist te prolongeren. Voor de tweede keer op rij sleepten ‘Harry & Tankie’ de beker en gesponsorde prijzen door Houx Sport en Paul Hurenkamp Men and Women mee naar huis.
Een prachtige avond vol spanning, sensatie en fanatisme werd afgesloten onder het genot van een drankje. De toernooidirectie blikt terug op een groot succes en wenst een ieder alvast een succesvol trainingsjaar toe. Het is dan ook wel zeker dat er een derde editie komt van dit Hazenberg Koppeldarttoernooi.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.