Home / Doesburg-Regiobode / Druksels van hemel en aarde

Druksels van hemel en aarde

ANGERLO – Op dinsdag 4 februari is alweer de derde bijeenkomst in de serie Zin in Kunst in de Galluskerk in Angerlo. Een avond rond de vraag: maakt kunst ons leven meer de moeite waard? In het kader van de aanstaande viering van 75 jaar bevrijding wordt de deze vraag verkend aan de hand van het werk van Hendrik Werkman. Deze kunstenaar is beroemd geworden door zijn volstrekt originele drukwerken, die hij druksels noemde. In de donkere periode voor en in de Tweede Wereldoorlog was zijn werk een bron van hoop en bemoediging. Vlak voor de bevrijding is hij door de bezetter gefusilleerd. Tijdens deze avond wordt kort zijn levensverhaal verteld en naar zijn werk gekeken.
De bijeenkomst begint 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.45 uur en vindt plaats in de Huiskamer van Komdersuut, de voormalige pastorie bij de Galluskerk in Angerlo. Kosten voor deelname aan de bijeenkomst bedragen 5 euro, inclusief koffie of thee. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Wim Gilsing via w.gilsing@telfort.nl of 06 52341957, of met Chris Kors via chris.kors@gmail.com of 0313 844539.

Lees ook

Mike uit Doesburg winnaar Misterverkiezing

DOESBURG – Mike van Doorn uit Doesburg is zondag 12 september de winnaar geworden van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.