Home / Nieuws / Dolittle en Dikkertje Dap bij Filmhuis Dieren

Dolittle en Dikkertje Dap bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont in de voorjaarsvakantie twee kinderfilms. Vrijdag 28 februari om 20.00 uur is de film Dolittle te zien in Theothorne. Zondag 1 maart om 11.00 uur wordt in de Bundel Dikkertje Dap gedraaid in een voorstelling met extra activiteiten, iets te drinken en wat lekkers.

De excentrieke Dr. John Dolittle leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt. Op deze zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling en een bonte stoet aan dierenvrienden, waaronder een paniekerige gorilla, een enthousiaste, maar onnozele eend, een cynische struisvogel die continu kibbelt met een vrolijke ijsbeer, en een eigenwijze papegaai . Deze film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Dikkertje Dap is geïnspireerd op Nederlands beroemdste kleuterversje van Annie M.G. Schmidt over het jongetjes met rode laarsjes voor de regen, dat bevriend is met een giraf. Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als de giraf Raf. Dikkertje is vaak in de dierentuin, want Raf is zijn beste vriend. Ze zijn onafscheidelijk, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij krijgt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen. Het aantal plaatsen in de Bundel is beperkt, dus tijdig reserveren is aanbevolen.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.