Home / Rheden-Regiobode / Dichten met Tim dankzij Sjors Creatief

Dichten met Tim dankzij Sjors Creatief

DIEREN – Dankzij Britte uit groep 3 genoten de kinderen uit groep 3-4 van basisschool de Boomgaad-Zuid in Dieren onlangs van een workshop van dichter Tim Pardijs. Britte won de workshop met haar tekening voor het Sjors Creatief-boekje.

De workshop begon met een creatieve voorstelronde. “Ik ben Stijn en ik ben als de zon”, zegt een van de leerlingen uit groep 4. Dit zegt hij volgens de andere kinderen uit zijn klas omdat hij van de zon houdt of geel een mooie kleur vindt. Stijn zegt hier zelf over dat hij het altijd warm heeft. Zo leren de kinderen uit groep 3-4 elkaar op een andere manier kennen.
Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met de opdrachten van dichter Tim Pardijs. “Het mooie van gedichten is dat je ook iets anders kan zijn dan jezelf”, zegt Pardijs. “Met gedichten maken hoef je niet eens een verhaal te vertellen en het hoeft ook niet te rijmen.” Hij liet dit zien door de wensen van 8 kinderen op het digibord te schrijven, de volgorde iets te veranderen, een paar woorden toe te voegen en opeens was daar een gedicht.

Elk jaar wint één basisschoolleerling de verrassingsprijs voor de winnende tekening, waarmee de voorkant van het Sjors boekje wordt versierd. Dit jaar is de vierde editie van Sjors Sportief & Sjors Creatief verschenen. Ieder kind van groep 1 tot en met 8 in gemeente Rheden heeft aan het begin van het schooljaar een boekje ontvangen. Het boekje staat boordevol sportieve en creatieve workshops waar basisschoolleerlingen zich (vaak gratis) voor kunnen inschrijven. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in de gemeente, zonder dat ze direct lid worden van een vereniging. Inschrijven kan het hele jaar door via de website www.sjorssportief.nl.
Met de Sjorsboekjes zetten Cultuurbedrijf RIQQ, Sportbedrijf Rheden en Bibliotheek Veluwezoom zich in om kinderen in aanraking te brengen met sport en cultuur.

Lees ook

Bouw nieuw clubgebouw Scouting en Rhevak is gestart

RHEDEN – Scouting Rheden en Stichting Rhevak zijn gestart met de bouw van hun nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.