Home / Rheden-Regiobode / Diabetes samen te lijf

Diabetes samen te lijf

VELP – Het Diabetes Duo, Gerard Cloosterman uit Duiven en Klaas Dijkstra uit Rozendaal, kregen van hun huisarts te horen dat zij diabetes type 2 onder de leden hebben. Beiden slikten daarna de pillen die werden voorgeschreven. Nieuwe ervaringen van Gerard en Klaas hebben geleid tot een andere invalshoek om diabetes te bestrijden en ze startten de DD Diabetes groep. De groep heeft inmiddels haar eigen website.

De arts en praktijkondersteuner blijven onvoorwaardelijk bij het proces betrokken, maar DD start ook een maandelijkse Praat & Eetbijeenkomst voor mensen met diabetes type 2. Daar wordt kennis en ervaring uitgewisseld en is er aandacht voor koolhydraatarme voeding als aanpak van de ziekte. Iedere derde dinsdag van de maand komen acht deelnemers bijeen in Kookstudio Velperbroeck aan de Markweg 11 in Velp. Er worden ervaringen gedeeld, er wordt gepraat over koolhydraten en de groep bereidt samen een driegangenmenu om vervolgens zelf aan tafel te schuiven. De bijeenkomsten duren van 17.30 tot 21.00 uur en deelname kost 35 euro per persoon – inclusief het diner. Betalen kan contant of via pin. Voor meer informatie of reserveren, zie de website of bel Klaas Dijkstra, tel. 06 – 53255638.

dddiabetesgroep.jouwweb.nl

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.