Home / Brummen-Regiobode / De Vroolijke Frans vol Wilmink-fans

De Vroolijke Frans vol Wilmink-fans

BRUMMEN – Afgelopen woensdag 12 februari was de zaal van de Vroolijke Frans in Brummen (Broek) goed gevuld met publiek. De toeschouwers waren afgekomen op het literaire café van de werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting in Brummen. Dit keer was schrijfster en columniste Elsbeth Etty uitgenodigd. Zij vertelde boeiend over de achtergronden bij haar biografie van Willem Wilmink. De tegenstelling tussen enerzijds de nostalgische sfeer die hij in zijn liedteksten en gedichten oproept, en anderzijds zijn moeilijke karakter, is fascinerend. In de man zit nog een jongen is de ondertitel van de biografie en dat was de inspiratie voor het thema van het open podium na de pauze: Het kind in jezelf.
Vier dichters en één schrijver van een kort verhaal traden met veel succes op, de toeschouwers hingen aan hun lippen. Elsbeth Etty had voor ieder van hen positief commentaar, maar riep met instemmend applaus van de zaal Dopey Dijkstra uit tot winnares van de Kleinegeit. Dopey las enkele gedichten voor die haar jeugd tijdens de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en het vertrek uit Indonesië als onderwerp hadden.

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.