Home / Rheden-Regiobode / De Rhedense Carnavalsoptocht

De Rhedense Carnavalsoptocht

RHEDEN – De carnavalsoptocht in Rheden is op zondags 23 februari. De start is om 13.11 uur vanaf het Meester B. van Leeuwenplein. Vanaf 12.00 uur worden alle deelnemers verwacht om zich klaar te maken en vindt de eerste beoordeling door de jury plaats.

Om 12.00 uur begint het feest voor iedereen met diverse optredens van onder andere de Dansgarde van Cv. De Heiknüüters en dweilorkesten. Ook zijn er nog meer activiteiten, zoals een springkussen en een heuse clownsschool waar de kinderen een mooi clownsdiploma kunnen verdienen. Er kan ook weer genoten worden van het heerlijke Rheejes Vleesbreudje. Het publiek wordt gevraagd te stemmen voor de mooiste of leukste creatie van de optocht en maken daarmee kans op een leuke prijs.
De optocht heeft dit jaar een andere route. Grootste verandering is dat de optocht voor het eerst door de nieuwe wijk Grinthuizen gaat. Ook is er een groot wisselmoment op de Worth Rhedenseweg, waarbij alle deelnemers elkaars creaties kunnen bewonderen. De route van de optocht is dit jaar als volgt:
Start Meester B. van Leeuwenplein. Dan Arnhemseweg – Groenestraat – Siersteen – Kareel – Klinker – Europalaan – Haverweg – Worth Rhedenseweg – Klaproosstraat – Nassaustraat – Oranjeweg – Sportlaan – Emmaweg – Methorsterweg – Oranjeweg – Groenestraat – Arnhemseweg – Meester B. van Leeuwenplein.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.