Home / Doesburg-Regiobode / D.W.V.: ‘Gemeente geeft sporthal bij Den Helder geen eerlijke kans’

D.W.V.: ‘Gemeente geeft sporthal bij Den Helder geen eerlijke kans’

DOESBURG – De discussie over de nieuw te bouwen sporthal in Doesburg houdt de gemoederen al wekenlang bezig. De Doesbugse Watersport Vereniging (DWV) is een groot voorstander van de optie om de sporthal te combineren met het zwembad op locatie Den Helder. Ze vreest grote problemen als de sporthal in Beinum blijft en vindt dat de locatie Den Helder geen eerlijke kans krijgt van de gemeente.

“Er is niet naar de bewoners geluisterd, niet vooraf en ook niet achteraf; zelfs niet na een inspraakavond, forum van de Wijkraad Beinum en een enquête van de Wijkraad Beinum”, aldus DWV. Volgens de vereniging is de boodschap van de bewoners dat zij de sporthal niet terug in de wijk willen. Ook vreest de vereniging een groot parkeerprobleem en extra overlast tijdens evenementen. “Er ontstaan levensgevaarlijke situaties met streekvervoerbussen, met jongeren die op diezelfde plek in en uit moeten stappen en een groot bevoorradingsprobleem bij de Dekamarkt.”

De optie Beinum geeft volgens D.W.V. nog een ander probleem. “Bij de afbraak en nieuwbouw van de sporthal in Beinum ontstaat er een overbruggingsperiode van mogelijk twee jaar voor alle verenigingen die dan niet in de sporthal terecht kunnen. Dit zal deze verenigingen veel leden gaan kosten, en de nekslag zijn, want waar moeten ze dan sporten? Of is er in voorzien dat ze toch ergens terecht kunnen? De verenigingen hebben zich (helaas) nog niet laten horen, want ze weten misschien niet dat dit hun boven het hoofd hangt”, aldus D.W.V.

Voor de watersportvereniging is de combinatie van sporthal en zwembad op locatie Den Helder een veel betere optie. Het zou een oplossing zijn voor het parkeerprobleem in Beinum, er kan een gezamenlijke horecagelegenheid worden, de bereikbaarheid is beter en er is ruimte voor een breder publiek. “Tevens is er de mogelijkheid om hier andere activiteiten plaats te laten vinden, zoals ouderenbijeenkomsten en buurtgerelateerde activiteiten. Andere verenigingen die geen sportzaal nodig hebben zouden hier ook hun activiteiten kunnen houden, bijvoorbeeld de postzegelvereniging of het dam- en schaakgenootschap en losse activiteiten die de verenigingen willen ontplooien, zoals vergaderingen. Deze gezamenlijke horecagelegenheid is tevens een sociale ontmoetingsplaats waar sporters elkaar ontmoeten, wat aanmoedigend zal werken. Tevens levert het kruisbestuiving op bij toeschouwers, die ook eens een andere sport kunnen aanschouwen.”

Ook is het overbruggingsprobleem voor de verenigingen bij deze optie niet aan de orde volgens D.W.V. “Bij bouw kunnen de genoemde verenigingen door blijven sporten in de Beumerskamp, zodat ze niet verloren gaan. Er is een rustige overgang naar de nieuwe accommodatie.”
Voor het realiseren van de optie Den Helder is de aankoop van landbouwgrond wenselijk. Volgens de vereniging heeft de gemeente aangegeven dat het onmogelijk is om de gronden te verkrijgen. “Dit is een pertinente leugen. Na een gesprek onder vier ogen bleek dat de eigenaar wel bereid is om land te verkopen aan de gemeente. Dit levert natuurlijk een ideale situatie: veel ruimte en de bouw van de sporthal aan het zwembad met een gezamenlijke nieuwe horecagelegenheid. Dus de ideale plek is Den Helder. Het stuk grond is dus wèl te koop”, aldus D.W.V.

De vereniging wil benadrukken dat hun pleidooi voor de locatie Den Helder zeker niet alleen eigenbelang is. “D.W.V. heeft een eigen accommodatie en praat eigenlijk niet eens voor eigen parochie. Wij hebben een vereniging van 185 leden en hebben badwater en kunnen ons hoofd boven water houden, vanwege de vele acties die we (noodgedwongen) moeten houden om de zaken nog financieel op orde te houden.Toch menen we om ons sterk te maken voor een nieuwe, uitdagende sportaccommodatie in Doesburg omdat het de toekomst van ons stadje betreft waar het voorzieningenniveau op peil moet blijven. Gebeurd dit niet dan glijden we nog verder af en wordt het een stadje, waar alleen bejaarde mensen nog rustig willen wonen.”

In de raadsvergadering van donderdag 20 februari wordt er verder gepraat over de locatie van de nieuw te bouwen sporthal in Doesburg.

Lees ook

Ik vind: Wikken en wegen

SP Doesburg is voor werkgelegenheid – geen weldenkend mens is tegen werkgelegenheid. Toch beweren andere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.