Home / Brummen-Regiobode / Cursus Kunst in Beeld in bibliotheken Brummen en Eerbeek

Cursus Kunst in Beeld in bibliotheken Brummen en Eerbeek

BRUMMEN / EERBEEK – Half februari start weer een nieuwe cursus kunstgeschiedenis in de bibliotheken in Eerbeek en Brummen. In vijf bijeenkomsten wordt gesproken over Paul Gauguin, Gustav Klimt, James Ensor, Piet Mondriaan en Jan Toorop.

Deze lezingencyclus wordt gegeven door Iris Maalderink-Besselink. Zij is kunsthistorica en werkt onder andere als rondleidster in het Kröller-Müller Museum, Museum MORE in Gorssel en in Kasteel Ruurlo, daarnaast geeft zij al ruim tien jaar cursussen kunstgeschiedenis.
De cursus die Maalderink geeft in de bibliotheken in Brummen en Eerbeek is opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Dit keer staan vijf bekende kunstenaars centraal. Naar aanleiding van een algemene cursus kunstgeschiedenis mochten cursisten kiezen over welke kunstenaars ze meer wilden weten. Paul Gauguin, Gustav Klimt, James Ensor en Piet Mondriaan stonden bovenaan, gevolgd door Jan Toorop. “En laat Jan Toorop nu net een kunstenaar zijn die op de een of andere manier verbonden kan worden met de andere vier”, meldt Maalderink. Elke les staat één van deze kunstenaars centraal. Er komen bekende en onbekende werken aan bod, de invloeden die ze op elkaar gehad hebben, gemeenschappelijke achtergronden en natuurlijk een overzicht van de ontwikkeling van hun werk.

De bijeenkomsten zijn in Brummen op dinsdagen 11 en 25 februari, 10 en 31 maart en 14 april. In Eerbeek zijn er lessen op dinsdagen 18 februari, 3, 17 en 24 maart en 7 april. De kosten bedragen 50 euro voor leden van de bibliotheek en 60 euro voor niet-leden.

www.bibliotheekbrummenvoorst.nl

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.