Home / Brummen-Regiobode / Coördinator Graag Gedaan in Loenen draagt stokje over

Coördinator Graag Gedaan in Loenen draagt stokje over

LOENEN – Dertien jaar lang is Tonni Duiker het gezicht geweest van hulpverleningsdienst Graag Gedaan in Loenen. Haar taak wordt overgenomen door José Pierik.

Graag Gedaan bestaat uit een groep zeer betrokken vrijwilligers uit Loenen. Ze doen van alles voor mededorpsgenoten: samen wandelen of fietsen, koffie drinken bij iemand die eenzaam is, klusjes of het bieden van vervoer als men daar zelf geen mogelijkheden voor heeft.
Tonni heeft zich al die jaren ingezet voor de organisatie daaromheen. Ze voert onder andere intakegesprekken met de nieuwe vrijwilligers, brengt in kaart waar iemand hulp of ondersteuning bij kan gebruiken en organiseert het uitje voor de vrijwilligers. Inmiddels is ze 76 en wil ze meer tijd besteden aan tuinieren.
José Pierik (67) is het nieuwe gezicht geworden. Vol enthousiasme heeft ze de afgelopen maanden meegedraaid met Tonni. Vanaf januari heeft ze alle taken overgenomen. “Ik vind het ontzettend leuk om me te kunnen inzetten voor deze club mensen. De komende tijd wil ik Graag Gedaan weer meer op de kaart zetten”, aldus Pierik. “Ik heb ontdekt dat lang niet alle mensen weten dat ze vrijwilligers kunnen vragen iets voor hen te betekenen. Op dit moment zitten we in de luxe positie dat er vrijwilligers zijn die nog niet gekoppeld zijn aan iemand met een vraag. Wij weten zeker dat er mensen zijn die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Ze moeten ons alleen wel weten te vinden. En dat is nou precies waar we mee aan de slag willen gaan.”
Stichting De Kap voor informele zorg, waarbij Graag Gedaan is aangesloten, wenst Pierik veel succes en plezier in de komende jaren. Wie een hulpvraag heeft of zelf aan de slag wil als vrijwilliger, kan contact opnemen met José Pierik, tel. 06-30768921.

Foto: José Pierik (links) heeft de Graag Gedaan-taken overgenomen van Tonni Duiker

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.