Home / Rheden-Regiobode / Concert Klezmore in Dorpskerk Rheden

Concert Klezmore in Dorpskerk Rheden

RHEDEN – Op zondag 23 februari treedt Klezmore op in de Dorpskerk in Rheden. Deze vijfkoppige band speelt klezmermuziek, dat is Joodse feest- en dansmuziek, veelal gespeeld op bruiloften en dorpsfeesten. Het is de muziek van de Joodse muzikanten, klezmorim geheten, die begin vorige eeuw in Oost- Europa woonden.

Het concert is getiteld Abi gezunt. Dat is Jiddisch voor ‘als je maar gezond bent’. Het is eveneens de titel van één van de favoriete nummers van de band. Klezmore speelt niet alleen traditionele Joodse volksmuziek. Er staat ook balkan- en zigeunermuziek op het muzikale menu. Zowel langzame doina’s als vrolijke, opzwepende nummers komen voorbij, veelal met jazzy improvisaties. Tijdens het concert zullen een aantal nummers door de muzikanten zelf worden toegelicht.
Klezmore bestaat uit zangeres Carina Majkowski, Ben Immens (klarinet), Thomas Ruffmann (viool), Karin Peters (accordeon) en Nikolaj Frank Jensen (contrabas en percussie). De vier muzikanten komen uit Nijmegen en omgeving, kennen elkaar van verschillende wereldmuziekbands en spelen sinds 2006 samen. In 2011 is zangeres Carina bij de band gekomen en is het repertoire verrijkt met Jiddische en Sephardische liedjes.

Het concert in de Rhedense Dorpskerk begint om 15.30 uur. De toegang is gratis, aan de uitgang wordt een vrije gift gevraagd.

www.klezmore.com

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.