Home / Brummen-Regiobode / Carnaval in Dwarsliggersdorp

Carnaval in Dwarsliggersdorp

EERBEEK – Carnavalsvereniging De Dwarsliggers uit Eerbeek heeft dit jaar weer een mooi programma samengesteld. Vanuit residentie de Korenmolen belooft het weer een mooi feest te worden.

Vrijdag 21 februari om 19.03 uur is de opening en Sleuteloverdracht met Burgemeester Alex van Hedel bij de muziektent. De Hoogheden ontvangen van de burgemeester de sleutel van het dorp, zodat zij het komend weekend kunnen en mogen regeren over Dwarsliggersdorp. Voor de overdracht is er een lichtjesparade. Met fietsen en skelters versierd met lichtjes en lampions wordt er door Eerbeek gelopen. De route gaat vanaf het Oranje Nassauplein, via de Stuijvenburchstraat en de Grizelltraat, langs woonzorgcentrum de Beekwal, door de Molenstraat naar de muziektent.
Om 19.11 uur wordt het carnavalsweekend ingeluid met een feestje voor iedereen vanaf 16 jaar. Locatie is residentie de Korenmolen. Om 19.33 uur start Carnadisco voor jeugd van negen tot en met vijftien jaar in de Schuure bij Residentie de Korenmolen.

Op zaterdag 22 februari is om 14.11 uur is het Locomotiefjesbal voor alle kinderen in De Korenmolen Een feest voor de jongste carnavalisten. Een middag vol leuke muziek, optredens van de dansgarden en een artiest die komt optreden. Daarnaast wordt er natuurlijk polonaise gelopen en is er in de pauze drinken en een zakje chips. Voor de kinderen die het leukst verkleed komen, zijn er ook nog leuke prijzen te winnen. Om 20.55 uur is de Carnavalsparty voor iedereen vanaf zestien jaar in de De Korenmolen. Verkleden is verplicht (minimaal boerenkiel). Kaarten kosten 12,50 euro per persoon.

Zondag 23 februari om 13.11 uur start de optocht vanaf de Korenmolen. hier eindigt de optocht ook weer. Waarna om 15.11 uur er een groot carnavalsfeest is voor iedereen. Na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats bij De Korenmolen. Maandag 24 februari staat om 11.11 uur het Frühshoppen op het programma de Korenmolen.

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.