Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Neijenhuis Schoen- en sleutelservice Velp heropend en klaar voor de toekomst

Business & Shopping: Neijenhuis Schoen- en sleutelservice Velp heropend en klaar voor de toekomst

VELP – Met drie generaties schoenmakers is Neijenhuis Schoenservice al sinds 1943 een begrip in Velp. Na een rigoureuze verbouwing openden zij op 25 januari de deuren van de geheel vernieuwde winkel.

“Er is geen stopcontact blijven zitten”, vertelt Edward Neijenhuis. “Een hele nieuwe opzet was echt nodig om onze diensten beter te kunnen presenteren. Aangezien schoenreparatie nog steeds de belangrijkste tak is binnen ons bedrijf, neemt de sleutelhoek een prominente plek in. Neijenhuis Schoenservice aan de Oranjestraat 1B dupliceert bijna alle sleutels. Ook autosleutels voorzien van een chip. Ook de presentatie van de comfortschoenen was niet meer van deze tijd.” Ook was de verbouwing een mooie kans voor om op energiegebied met de tijd mee te gaan. “We hebben bewust gekozen voor duurzame maatregelen, dat is de toekomst. De apparaten zijn gereviseerd en het pand is volledig gasloos.”
Een reden voor de verbouwing was de toenemende vraag naar comfort, wandel- en vrijetijdschoenen. Met merken als Finn Comfort en Lomer heeft Neijenhuis een uitgebreid assortiment dat in de vernieuwde winkel een mooie prominente plek heeft gekregen.
Naast schoenen is er veel meer te koop bij Neijenhuis. Van veters tot autosleutels en van inlegzolen tot compressiekousen. Dat laatstgenoemde is in Nederland nog niet zo bekend. “In het buitenland zijn compressiekousen veel populairder en wordt het veelvuldig gebruikt door sporters om het herstel te bevorderen. Ook voor mensen die last hebben van vermoeide benen kan het een uitkomst zijn”, aldus Edward.

Edward is naast schoenmaker ook podoloog en een expert op het gebied van inlegzolen. “Voor de eerstegraads voetklachten hebben wij een breed aanbod aan kant-en-klare inlegzolen, als dat onvoldoende resultaat geeft kan ik zooltjes aanmeten.”
De winkel moest in totaal drie weken dicht om de verbouwing te realiseren. Dat kon helaas niet anders. Na de opening was het wel gelijk enorm druk. Er kwamen zo veel klanten voor reparaties, het kopen van schoenen en veters, dat er veel deur sloten inmeten even naar achter worden geschoven. “Ook tijdens de opening op zaterdag werden wij overvallen door de enorme aanloop. Er waren meer dan 300 mensen en dat hadden wij niet durven hopen. Een barista maakte de heerlijkste koffie geserveerd met een hartig hapje. Hartverwarmend om te zien dat al die mensen de moeite hebben genomen om te komen”, aldus de trotse schoenmaker.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.