Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: De Luchte begint aan een nieuw hoofdstuk

Business & Shopping: De Luchte begint aan een nieuw hoofdstuk

SPANKEREN – Al in 1563 was De Luchte een pleisterplaats aan de weg tussen Arnhem en Zutphen. Het kent dus een buitengewoon lange geschiedenis. Vanaf zaterdag 15 februari wordt daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd, want dan heropent het onder de naam Restaurant De Luchte.

“We hebben goed nagedacht of we de naam wilden behouden. Maar het heeft een bijna landelijke bekendheid, dus zou het zonde zijn die naam weg te doen”, aldus Samantha van de Weijer en Paulien Geurkink. Beide dames uit Dieren zijn samen met hun partners Dominique Corijn en Mauricio Costa Cardoss de nieuwe eigenaren van de herberg, die bijna een jaar geleden sloot. Uiteindelijk konden zij het pand en de inboedel kopen en starten ze zoals gezegd op 15 februari hun nieuwe restaurant. Bedrijfsleider en chefkok is Frank van der Heide, die naam maakte in Het Kromhout in Brummen. “We gaan zelf ook flink aan de slag”, vertellen Samantha en Paulien. Ze zijn, naast hun nieuwe project, samen ook eigenaar van Unieke Thuiszorg. Dat wil overigens niet zeggen dat cliënten daarvan werkzaam zullen zijn in het restaurant. “Maar wel in bijvoorbeeld het onderhoud van het buitenterrein en het dierenparkje dat we willen realiseren op het terrein”, leggen ze uit.
Terwijl er hard wordt gewerkt in en om het pand aan de N348 ter hoogte van Spankeren, is binnen al te zien dat afscheid is genomen van de stijl die paste bij de zaak die zich de voorbije jaren als herberg profileerde. Het oogt allemaal wat moderner, lichter. “Toch hebben we niet heel veel ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Wat andere kleuren, minder druk, nieuwe accenten. Het pand was pas enkele jaren geleden verbouwd en uitgebreid.”

De kaart van restaurant De Luchte is Nederlands-Frans, met ruimte voor afwisseling. “Bovendien willen we graag de meningen en wensen van de klanten invloed geven op de samenstelling van de kaart. En bekende toppers als de wild-avonden blijven we doen.” Nieuw is dat ook ‘to-go’ gerechten worden bereid, dat er een maandmenu komt en dat een high-tea kan worden geserveerd. “En we bieden uiteraard ook plaats aan gezelschappen voor feesten, recepties, koffietafels of voor vergaderingen”, leggen Samantha en Paulien uit.
Verder is de verwachting dat De Luchte ook weer snel een pleisterplaats zal worden voor zakelijke afspraken van reizigers. De lunch wordt dan ook een belangrijke activiteit in het nieuwe restaurant. “En ’s zomers zal het op het terras wat ons betreft weer goed toeven zijn. Er is een oplaadpaal voor e-bikes en we liggen aan een fraai vrij liggend fietspad.”

Vanaf zaterdag is restaurant De Luchte geopend van woensdag tot en met zondag, vanaf 11.00 uur. Restaurant De Luchte, Zutphensestraatweg 45 Spankeren, tel.: 0313-437889.

Foto: Wencel Maresch

www.restaurantdeluchte.nl

Lees ook

Ansichtkaartenproject genomineerd voor De Gelderse Roos

REGIO – Het ansichtkaartenproject ‘IJsselhoeven, Schoonheid en Troost’, dat in het voorjaar van 2020 werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.