Home / Brummen-Regiobode / Brummense Edouard Jefitjian in het zonnetje gezet

Brummense Edouard Jefitjian in het zonnetje gezet

BRUMMEN – Dinsdagmiddag 4 februari ontving burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen de 10-jarige Edouard Jefitjian uit Brummen. Op nieuwjaarsdag ruimde hij in z’n eentje een grote hoeveelheid vuurwerkresten op die op het Marktplein waren achtergelaten. Buurtbewoners waren onder de indruk van zijn actie en zetten foto’s op Facebook. Voor de burgemeester reden om Edouard in het zonnetje te zetten.
In eerste instantie was niet duidelijk wie het jongetje was die op 1 januari zo druk aan het opruimen was. Al snel bleek het om Edouard Jefitjian te gaan, die sinds juli in Brummen woont. Toen hij op nieuwjaarsdag zag dat er nog veel vuurwerk op het Marktplein lag, bedacht hij zich niet en ging aan de slag.De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de actie van Edouard. “Ik ben er trots op dat je de handen uit de mouwen hebt gestoken om in je eentje dat vuurwerk op te ruimen zodat het Marktplein er weer netjes uitzag,” aldus de burgemeester. Namens de gemeente bedankte hij Edouard nogmaals voor zijn actie en gaf hem een cadeaubon.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.