Home / Brummen-Regiobode / Brummen wil bewegen stimuleren met actie Wat beweegt jou?

Brummen wil bewegen stimuleren met actie Wat beweegt jou?

BRUMMEN – Om alle inwoners aan het bewegen te krijgen, hebben de gemeente Brummen en Stichting Sportkompas de handen ineengeslagen. Met de campagne Wat beweegt jou? willen zij de aandacht vestigen op de vele mogelijkheden die er zijn voor sport en beweging.

De campagne werd vrijdag 14 februari officieel geopend in zwembad Rhienderoord in Brummen. Er werden vier posters onthuld, één voor elke doelgroep die wordt aangesproken met de campagne: de jeugd, senioren, zorg & welzijn en onderwijs. In elke categorie vertelt iemand wat hem of haar beweegt. De posters zijn vanaf nu op diverse plekken in de gemeente te zien.
“De gemeente Brummen wil sport, bewegen en gezondheid onder haar inwoners stimuleren en Sportkompas doet er alles aan om dit toegankelijk te maken voor iedereen”, zegt manager Vivian Tromp van Sportkompas. “Sportkompas is het eerste aanspreekpunt voor alle sportieve activiteiten binnen de gemeente, wij zorgen ervoor dat iedereen kennis kan maken met de vele mogelijkheden die er zijn.”
Om de campagne te ondersteunen, is een speciale website opgezet: www.bewegingdoorverbinding.nl. “Samen sporten en bewegen verbindt. Deze website is een digitale ontmoetingsplaats”, zegt Tromp over deze naam. Op de site is onder andere een overzicht te vinden van sportaanbieders in de gemeente en een agenda met sportieve activiteiten. De site biedt verder informatie voor sportieve inwoners, maar ook verenigingen, scholen en zorginstellingen.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.