Home / Brummen-Regiobode / Brummen werkt toe naar vuurwerkverbod

Brummen werkt toe naar vuurwerkverbod

BRUMMEN – De gemeente Brummen gaat, vooruitlopend op het landelijk beleid, aan de slag met nieuwe vuurwerkregels. Dit besloot de gemeenteraad in de vergadering van 23 januari.

Er wordt de laatste jaren steeds meer gesproken over de overlast van vuurwerk. Het vieren van de jaarwisseling gaat steeds vaker gepaard met vuurwerk tot onacceptabele overlast en gevaarlijke situaties leidt. Daarom dienden D66, GroenLinks, CDA en PvdA een motie in waarin zij het college verzoeken om een start te maken met een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen.
In de discussie die volgde op deze motie werd vooral gesproken over wie de eerste aanzet zou moeten doen om dit onderwerp op te pakken en op welk tempo dit zou moeten gebeuren. Dit ook in verband met de, nu in ontwikkeling zijnde, landelijke regels. De Brummense gemeenteraad besloot hier niet op te willen wachten en vroeg aan burgemeester Alex van Hedel, die openbare orde en veiligheid in zijn portefeuille heeft, vast een start te maken richting een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Uiterlijk in september moet in een voorstel aan de raad worden gepresenteerd.
Daarnaast wordt met de aangenomen motie opdracht gegeven om samen met de Brummense samenleving te kijken naar alternatieven voor het afsteken van vuurwerk, waar breed draagvlak voor te vinden is. Elf raadsleden stemden voor de motie, zeven tegen.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.