Home / Brummen-Regiobode / Born to be blind bij Vrijzinnigen

Born to be blind bij Vrijzinnigen

BRUMMEN – De Vrijzinnigen IJsselstreek vertonen zondag 9 februari de film Born to be Blind. Deze gaat over drie blinde zussen uit het Braziliaanse Campina Grande, die al jaren hun geld verdienen door op straat te zingen. Met hulp van anderen kunnen ze zich redden, hoewel uit hun verhalen blijkt dat ze vaak slecht werden behandeld. Dat begon al met hun moeder, die het geld dat zij verdienden aan haar vriendjes gaf. De aandacht van regisseur Roberto Berliner, die hen gedurende enkele jaren volgt, vinden ze heerlijk. Naar aanleiding van het maken van Berliners film komen radio en televisie op bezoek en mogen de zussen optreden voor een paarduizend mensen. Met metaforische beelden van een achtbaan visualiseert Berliner wat er op dat moment met de vrouwen gebeurt, zoals hij dat gedurende de hele film doet in artistieke intermezzo’s. Soms laat hij de blinde zussen alleen met de camera, wat opmerkelijke scènes oplevert, bijvoorbeeld wanneer ze ’s ochtends wakker worden en rondtasten naar hun pantoffels en kleren.
De film is te zien vanaf 10.00 uur in het gebouw aan de D.A. van Vuurenstraat 10 in Brummen. Er wordt geen toegang geheven, maar een vrije gift gevraagd.

Lees ook

Studieavond zegen door Israël

EERBEEK – Op donderdag 24 juni is er in Eerbeek een studieavond met ds. Oscar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.