Home / Brummen-Regiobode / Boeiende musical van jeugdgroep en OLTO

Boeiende musical van jeugdgroep en OLTO

LOENEN – Tweemaal was de zaal van het dorpscentrum De Brink in Loenen geheel gevuld met ouders, grootouders en belangstellenden om te kijken en te luisteren naar de musical Ronja de Roversdochter. Deze werd ten tonele gebracht door een groep jonge acteurs, samen met de muzikanten van OLTO.

De jongens en meisjes hebben in enkele maanden hun rollen prima geleerd. Afwisselend met de muziek van OLTO waren ze in actie op het podium. Er was een fraai decor gemaakt en door de mooie belichting was het voor de bezoekers een genot om naar te kijken.
De musical ging over dat in Ronja’s geboortenacht een bliksemschicht de roversburcht in tweeën heeft gespleten. De rovers bleven er gewoon wonen maar op een dag ontdekt Ronja’s vader dat zijn aartsvijand Borka met zijn roversbende in de andere helft van de burcht is getrokken. Ronja sluit vriendschap met zijn zoon Dirk en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen de kinderen weg en gaan samen in het bos wonen. Het blijkt dat hun vriendschap bestand is tegen de vogelheksen, trollen, aardmannen en nog meer gevaar.
De hoofdrollen van Ronja werden prima gespeeld door Manischa Geerdink en Felice Burgers. De vier vogelheksen, getooid in fraaie kostuums, zetten hun rol ook fantastisch neer. De musicalwerkgroep had er veel werk van gemaakt om het grote podium van de Brink kleurrijk te maken. De jongens en meisjes zagen er door hun speciale kleding uit als echte rovers.
Ongeveer 25 kinderen hebben flink geoefend onder leiding van Sandra Boogaart om het spel onder de knie te krijgen. Twee jongens speelden daarbij ook een kort trompetintermezzo. De souffleuse Julia Boers hoefde maar weinig in actie te komen. Dirigent Willem van Zee heeft met zijn harmonieorkest ook flink moeten repeteren om de muzikale stukken te kunnen presenteren.
Julia Arendsen van de werkgroep prees het aandeel van de dirigent en muzikanten. Vaak kwamen er nog weer wijzigingen in het stuk. Ook Sandra Boogaart was vol lof over aller medewerking, zowel van de muzikanten als van alle vrijwilligers. Alle spelers kregen als herinnering een musicaloorkonde aangeboden.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.