Home / Doesburg-Regiobode / Binnenstad Doesburg noordoost heeft een BuurtAED

Binnenstad Doesburg noordoost heeft een BuurtAED

DOESBURG – Dankzij snelle actie van de buurtbewoners beschikt het noordoostelijke deel van de binnenstad van Doesburg sinds eind vorig jaar over een AED. Deze is 24/7 beschikbaar.

Afgelopen jaar werd in het noordoostelijke deel van de binnenstad gestart met een actie voor de aanschaf van een automatische externe defibrillator (AED). Binnen een maand brachten de bewoners van de Burg. Nahuyssingel, Lindewal, Nieuwstraat en Putpad het benodigde bedrag bij elkaar en in december werd de AED geplaatst.

De AED is dag en nacht toegankelijk en aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Omwonenden die een reanimatie-cursus hebben gevolgd en zich hierbij hebben aangemeld, zogenoemde burgerhulpverleners, krijgen een oproep op het moment dat er een reanimatie nodig is. Ze zien dan ook direct waar de dichtstbijzijnde AED te vinden is. Momenteel zijn er in dit deel van de binnenstad bijna dertig burgerhulpverleners.

Door tijdig en adequaat te handelen bij een hartstilstand, kan onomkeerbare scade voor een patiënt worden voorkomen. Bij reanimatie met een AED neemt de overlevingskans beduidend toe. Daarbij is snelheid essentieel. Iedere minuut die later wordt begonnen met defibrilleren daalt de overlevingskans met 10 procent.
De Hartstichting streeft ernaar dat heel Nederland een ‘hartveilige zone’ of ‘6-minutenzone’ wordt. Dit betekent dat er binnen zes minuten een vrijwilliger met een AED ter plaatse kan zijn in geval van een hartinfarct.

www.buurtaed.nl

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.