Home / Brummen-Regiobode / Bibliotheek Brummen|Voorst presenteert Leskist Vrijheid

Bibliotheek Brummen|Voorst presenteert Leskist Vrijheid

BRUMMEN – In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Tegelijkertijd zijn oorlog, vluchten en onderdrukking helaas nog steeds actuele thema`s. Om leerlingen van groep 7 en 8 een besef te geven van vrijheid, oorlog, democratie en vluchten is de leskist Vrijheid ontwikkeld.

De leskist vrijheid is samengesteld door Bibliotheek Noord-Veluwe, Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Brummen-Voorst en cultureel centrum Rijnbrink in Deventer. De lessen gaan verder dan het thema Tweede Wereldoorlog. In zes weken lezen de leerlingen zelfgekozen boeken met thema’s als vrijheid, vluchten en oorlog. Daarnaast wordt er drie maal een korte les gegeven aan de hand van een thema. In deze lessen wordt de verbinding gemaakt tussen de boeken en het thema. Daarnaast zijn er tips en lessuggesties om nog dieper op het thema in te gaan.
De kinderen en leerkrachten die tot nu toe met de leskist hebben gewerkt, reageren enthousiast. “Het project biedt heel veel aanknopingspunten voor interactie. Ik denk dat alle beoogde doelen in deze 6 weken zijn bereikt, vooral het verplaatsen in de ander”, aldus een leerkracht van groep 8.

De drie Bibliotheken en Rijnbrink zijn trots op de leskist en delen de materialen graag met andere Bibliotheken in Gelderland en daarbuiten zodat zoveel mogelijk scholen van deze leskist gebruik kunnen maken. Informeer ernaar bij je je bibliotheek.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.