Home / Brummen-Regiobode / Basiscursus bijenhouden in Hoenderloo

Basiscursus bijenhouden in Hoenderloo

HOENDERLOO – Begin maart start de imkersvereniging van Hoenderloo weer met een nieuwe basiscursus bijenhouden. Afgezien van het feit dat het houden van bijen een zeer fascinerende hobby is, leveren imkers een bijzonder waardevolle bijdrage aan de biodiversiteit. Bijen nemen een belangrijke plaats in voor de voedselketen en als bestuivers zijn bijen verantwoordelijk voor circa 80 procent van alle voedselgewassen.
De basiscursus is daarom niet alleen voor mensen die zelf bijen willen gaan houden interessant maar voor iedereen die meer over deze uitermate nuttige insecten wil leren en eens van dichtbij wil meemaken hoe bijen leven.
De cursus van de Imkersvereniging Hoenderloo kost 155 euro en is gedurende het gehele bijenseizoen tot eind september verdeeld over 15 theorie- en praktijklessen waarin alle aspecten van het bijenhouden uitgebreid aan bod komen. Meer informatie en aanmelden kan via de website van de vereniging

www.imkersvereniginghoenderloo.nl.

Lees ook

Handige Irene Reuvekamp-Efdé 50 jaar

LOENEN – Zondag 12 oktober werd Irene Reuvekamp-Efdé 50 jaar. Zij woont met haar gezin …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.