Home / Rheden-Regiobode / Au Nom de la Terre in Filmhuis Dieren

Au Nom de la Terre in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont dinsdag 3 maart de aangrijpende autobiografische film Au nom de la Terre. Deze film gaat over Pierre Jarjeau. Het leven lacht hem tegemoet. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen. Pierre is gevangene geworden van een landbouwsysteem dat niet houdbaar is. De bank wil pas een nieuwe lening geven om zijn schulden af te lossen als hij naast schapen ook kippen gaat houden. Schaalvergroting betekent meer subsidie, maar ook meer werkdruk. Bovendien moet Pierre het kippenvoer verplicht afnemen bij een coöperatie. De film begint om 20.00 uur en is te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Zwieren op Rhedense kermis

RHEDEN – Jong en oud heeft zich afgelopen weekend weer vermaakt op de Rhedense kermis. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.