Home / Doesburg-Regiobode / Ága en Zwartboek in Filmhuis Doesburg

Ága en Zwartboek in Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont vrijdag 21 en woensdag 26 februari om 20.00 uur de film Ága. Zondag 23 februari is er, in het kader van 75 jaar bevrijding, om 14.00 uur een gratis voorstelling van de Nederlandse oorlogsfilm Zwartboek.De films zijn te zien in Het Arsenaal in Doesburg.

Ága speelt zich af op de besneeuwde vlaktes in Noord-Siberië en vertelt het verhaal van rendierjager Nanook en zijn vrouw Sedna. Hun dagelijkse leven is hard, maar ze klagen nooit. In plaats daarvan vertellen ze elkaar de oude legendes en hun dromen. Sedna is ernstig ziek en weet dat ze stervende is. Ze zou zo graag praten over Ága, hun dochter, die jaren geleden de ouderlijke yurt verliet om te gaan werken in een diamantmijn. Maar Nanook weigert dit onderwerp aan te kaarten. Hij kan over alles praten met zijn vrouw, over geesten en goden, maar niet over zijn eigen kind. Hoe zal het de oude man vergaan als Sedna er niet meer is?

Zwartboek speelt zich af in het laatste jaar van de tweede wereldoorlog. De boerderij waar de joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit wordt gebombardeerd en Rachel besluit met een groep Joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De groep stuit echter op een Duitse patrouille en bijna alle vluchtelingen worden gedood. Rachel weet te ontkomen en ze sluit zich aan bij het verzet. Als Ellis de Vries weet ze aan te pappen met een hoge Duitse SD-officier Müntze. Het verzet wil met de hulp van Ellis een groep gevangengenomen verzetslieden bevrijden. Het plan wordt echter verraden. Ellis wordt beschuldigd van verraad en ze moet opnieuw onderduiken.

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.