Home / Doesburg-Regiobode / Zangbrigade bij Markenheem Hyndendael Hummelo

Zangbrigade bij Markenheem Hyndendael Hummelo

HUMMELO – In februari start woonzorgcentrum Markenheem Hyndendael in Hummelo met koortjes van vrijwilligers, familieleden en buren. Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdurige zorg nodig hebben of dement zijn.

Dit project loopt van februari tot en met september. De deelnemers worden ingedeeld in een groepje van zes tot acht zangers. Ieder groepje verzorgt één keer per maand op wisselende afdelingen een optreden in zakformaat met bekende liedjes. Dat duurt een uurtje. Het zijn kleine en intieme bijeenkomsten op de vertrouwde woongroep of bij iemand op de kamer. Er worden bekende liedjes gezongen en de sessies zijn zonder dirigent. Het project begint met twee kennismakingsworkshops. Het groepje is een soort poule en het is dus niet erg om een keer over te slaan.

De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 4 februari van 15.00 tot 16.30 uur in Dorpshuis De Ruimte in Hummelo. Tijdens deze eerste workshop wordt er met elkaar kennis gemaakt, de groepen ingedeeld en het liedrepertoire opgefrist onder leiding van Carina Numan van MooiMuziek.
De tweede workshop is op dinsdag 18 februari van 13.30 tot 16.30 uur, eveneens in De Ruimte. Tijdens de workshop staat interactie met het publiek centraal en worden de groepjes begeleid door zangeres Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij.

Aanmelden kan vóór woensdag 29 januari door een mail te sturen naar Josien Sloetjes via j.sloetjes@markenheem.nl, met in het onderwerp: zangbrigade. In de mail dienen de volgende zaken vermeld te worden: naam, telefoonnummer, mailadres en zangstem; welke dagen van de week en welke dagdelen de zanger beschikbaar is en bij welke afdeling van Markenheem Hyndendael hij of zij eventueel betrokken bent. Gezamenlijk opgeven om zo bij elkaar in de groep te komen is mogelijk. Dit project is ontwikkeld in samenwerking met Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort.

www.gruitpoort.nl/langlevekunst

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.