Home / Doesburg-Regiobode / Wylkynson Ensemble zingt Eton Choirbook

Wylkynson Ensemble zingt Eton Choirbook

DOESBURG – Dirigent Jan-Joost van Elburg verzorgt op zondag 12 januari om 17.00 uur, samen met het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde Wylkynson Ensemble, een concert en een lezing over het Koorboek van Eton in de Gasthuiskerk in Doesburg. The Eton Choirbook is een verzameling manuscripten van Engelse geestelijke muziek uit de 15e eeuw. Het is een van de weinige overgebleven koorboeken met Latijnse liturgische muziek die de Reformatie heeft doorstaan en een van de drie grote koorboeken uit het vroege Tudor-tijdperk. Toegang is gratis, een bijdrage leveren kan volgens het principe pay as you go away.

Lees ook

Mike uit Doesburg winnaar Misterverkiezing

DOESBURG – Mike van Doorn uit Doesburg is zondag 12 september de winnaar geworden van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.