Home / Rheden-Regiobode / Winterjassen vertelconcert in de Torenzaal

Winterjassen vertelconcert in de Torenzaal

ROZENDAAL – Op zondag 19 januari vindt in de Torenzaal van het kasteel Rosendael een concert met een verhaal plaats. Het gaat over de violoncello: een strijkinstrument met 4 snaren die in de baroktijd veel samenspeelde met de klavecimbel. De geschiedenis van de familie D’Isendoorn à Blois, maar ook de ontwikkeling van de celloliteratuur wordt gevolgd.

Het verhaal van Rosendael en zijn bewoners wordt verteld door rondleider Gerard Kriek. Two of a Kind zorgt voor de muzikale noten. Two of a Kind bestaat uit de cellisten Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers. Beiden zijn in oktober 2016 afgestudeerd en mogen zich Master of Music noemen. Zij spelen muziek uit de 17e en 18e eeuw.
Bezoekers kunnen ook het kasteel bekijken met een rondleiding, het Beleef! Souterrain ontdekken of het park verkennen met de Beleef! Plattegrond. Park en kasteel zijn geopend tussen 11.00 en 16.00 uur met rondleidingen om 11.30, 13.00 en 14.30 uur.
Bezoekers wordt geadviseerd warme kleding te dragen. Het is een winterjassenconcert en het kan koud zijn in de Torenzaal, de oude donjon van het kasteel. Er is plaats voor 45 personen. Entree is 14,50 euro oer persoon, inclusief kasteel- en parkbezoek. Donateurs en museumjaarkaarthouders betalen 3 euro per persoon.
Reserveren noodzakelijk en kan via de website www.glk.nl/rosendael.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.