Home / Brummen-Regiobode / Waardering voor groenverzorgers

Waardering voor groenverzorgers

LOENEN – Al enkele jaren is het in Loenen de gewoonte om eind december of begin januari de mannen die zorgen voor het onderhoud van het gemeentelijke groen een drankje en een hapje aan te bieden. Dit als dank voor hun medewerking voor een schoon en verzorgd houden van het dorp. Vrijdag 17 januari nam het bestuur van het Dorpscentrum De Brink weer het initiatief om deze mannen uit te nodigen om weer even gezellig bij elkaar te zitten. Deze medewerkers kunnen dit bijzonder waarderen.

Zo’n twintig mannen zijn actief in de dorpen van de gemeente Apeldoorn. Daarbij krijgen ze de hulp van ‘groene’ bedrijven voor de grote klussen als het schonen van de sloten. Vroeger werden deze mannen plantsoenarbeiders genoemd. Ze zorgen voor het onderhoud van het groen in de Apeldoornse dorpen. Klarenbeek dus maar voor de helft, omdat het oostelijke deel in de gemeente Voorst ligt.
Sjoerd de Boer uit Lelystad is wijkbeheerder en stuurt samen met de voormannen de groep in de dorpen aan. Hij is trots op zijn club medewerkers, die samen veel werk verzetten om al het groen in de dorpen te beteugelen. Er moet veel gesnoeid en geschoffeld worden. Vooral de bestrijding van het onkruid is een probleem, omdat veel producten en methodes verboden zijn. Toch wil de gemeente geen tegels en straten die overwoekerd zijn door gras en onkruid.
Ap Gorsseling sprak namens de Loenenaren een dankwoord uit naar de mannen die het gehele jaar klaar staan om grote en kleine klussen uit te voeren. “Wij vinden het prettig dat we onze dank kunnen uitdrukken door jullie deze middag uit te nodigen voor een borreltje. Wij hebben een goede band met deze groenafdeling en dat willen we graag zo houden”, aldus Gorsseling.
De groenverzorgers werken graag in Loenen. Ruud Teelstra vertelt dat zij bij het werken in het groen vaak prettig contacten hebben met de Loenenaren. Ze maken graag een praatje. Zij waarderen het ook bijzonder dat de groep deze middag wordt uitgenodigd voor een drankje. De dienst heeft op het plein bij de Brink de schaftwagen staan en zij ontmoeten hier ook vaak de mannen van het Dorpscentrum.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.