Home / Rheden-Regiobode / Vuurwerkschade in Rheden meer dan verdubbeld

Vuurwerkschade in Rheden meer dan verdubbeld

RHEDEN – De gemeente Rheden heeft ruim twee keer zoveel schade van vuurwerk als vorig jaar. Reparatie van afvalbakken, verkeersborden en ander straatmeubilair gaat dit jaar 14.000 euro kosten.

Het ging de laatste jaren juist de goede kant op wat betreft schade door vuurwerk rond de jaarwisseling. Waar de schade tot en met 2015 nog minimaal 10.000 euro bedroeg, ging dit in 2016 naar 5.500 euro, in 2017 naar 7.500 euro en in 2018 en 2019 naar 6.500 euro. Nu kan de gemeente ineens weer 14.000 euro aftikken om alle vernielingen en beschadigingen te laten repareren.
Ondanks dat alle afvalbakken voor de jaarwisseling waren afgesloten, zijn er toch vijftien stuks beschadigd. Het vervangen kost 8.600 euro. Het schadebeeld laat zien dat dit vooral komt door zeer zwaar vuurwerk, meldt de gemeente. Naast de afvalbakken zijn ook verschillende verkeersborden beschadigd. Dit levert de gemeente een kostenpost van zo’n 5.000 euro op. De overige schade aan meubilair bedraagt 400 euro.
Burgemeester Carol van Eert is teleurgesteld in dit hoge bedrag. “Elke euro is er één teveel. Het kost de gemeenschap veel geld dat we nu niet aan andere zaken kunnen uitgeven. Een landelijk vuurwerkverbod zou hiervoor een oplossing kunnen zijn,” oppert hij.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.