Home / Rheden-Regiobode / Vrijwilligers gevraagd voor het overzetten van padden

Vrijwilligers gevraagd voor het overzetten van padden

GEM. RHEDEN – Ook in 2020 gaat de paddenwerkgroep Rheden op twee plaatsen padden overzetten. De groep kan hulp gebruiken bij het plaatsen van schermen langs de kant van de weg en bij het overzetten van de dieren. Op 5 februari wordt een informatieavond gehouden.

In de afgelopen jaren hebben de vrijwilligers van de paddenwerkgroep vele duizenden padden in de gemeente een veilige overtocht kunnen bieden. Onderzoek wijst uit dat zonder deze hulp zo’n 30 tot 40 procent van de padden en kikkers door auto’s en (brom-) fietsers worden overreden.

Op zaterdag 22 februari worden langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg weer schermen geplaatst om de padden op te vangen. De vrijwilligers tarten hiermee om 9.00 uur aan de Ellecomse kant van de Middachterallee en hopen hier om 14.00 uur mee klaar te zijn. Hulp hierbij, en bij het opruimen van het scherm op 4 of 18 april, is welkom.
In de periode tussen 22 februari en medio april zetten vrijwilligers tweemaal per etmaal de padden aan de overkant van de weg, in de avonduren en ‘s ochtends vroeg. Vorig jaar werd dit gedaan door zo’n veertig vrijwilligers, maar nieuwe hulp is welkom.

Woensdag 5 februari verzorgt de paddenwerkgroep een informatieavond in de Oase in Dieren. Deze begint om 20.00 uur. De groep legt, aan de hand van de successen van de afgelopen jaren, uit wat zij doet en waarom. Wie deze avond niet kan, maar wel belangstelling heeft om te helpen, kan contact opnemen via paddenrheden@gmail.com of met Marko Sinke via tel. 06-20828807.

paddenrheden.simplesite.com

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.