Home / Brummen-Regiobode / Verrassend kerstconcert Phoenix en De IJsselboei

Verrassend kerstconcert Phoenix en De IJsselboei

BRUMMEN – Twee totaal verschillende Brummense koren die samen in al hun enthousiasme een prachtig kerstconcert verzorgen. Vrouwenkoor Phoenix en Shantykoor De IJsselboei speelden dat met verve klaar op zaterdag 21 december in de volle Oude of Sint-Pancratiuskerk in Brummen.

Het vrouwenkoor, onder leiding van interim-dirigent Floris Dirkse van den Heuvel, maakte gelijk indruk met het prachtige O Holy Night, een nummer vol dynamiek. Een toeschouwer liet achteraf weten: “Ik zat met kippenvel in de kerk, zo prachtig, zo helder en zo mooi opgebouwd in volume.” Het koor, met vaste pianiste Tatiana Laryna, bracht een afwisselend repertoire met onder meer het gedragen nummer Entre le boeuf, het liefdevolle Poolse kerstlied Lulajze maar ook vrolijke, vlotte nummers als Past three a clock en The Twelve Days of Christmas. Most Wonderful Time was een heerlijke afsluiter.

Shantykoor de IJsselboei liet daarna van zich horen met lekkere shanty-nummers als Sankt Niklas war ein Seemann, Rolling Home, Weihnacht of hoher See en De Klaagzang van Louis-Marie. De solisten Theo Simmelink, Harrie Jansen en Willem Draaijer kwamen heel goed uit de verf. Het koor werd gedirigeerd door Bart Willemsen en begeleid door het eigen enthousiaste combo dat helemaal voor de goeie ‘shanty-sfeer’ zorgde. De toeschouwers deinden zachtjes mee op de zeemansklanken.

De twee koren zongen ter afsluiting samen In donk’re, stille nacht en I saw three ships. Het bijzondere kerstfeest eindigde met een daverend Een heel gelukkig Kerstfeest van de twee koren. Beide koren en het publiek waren het erover eens dat de verrassende combinatie voor een prachtige, verrassende avond heeft gezorgd. Mooi om te zien dat muziek mensen kan verbinden.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.