Home / Nieuws / Verkeersregelaars Rheden ondergebracht in stichting

Verkeersregelaars Rheden ondergebracht in stichting

RHEDEN – Een enthousiast team van ongeveer dertig verkeersregelaars is sinds 1 januari 2020 ondergebracht in een separate stichting: Stichting Verkeersregelaars Rheden (VR). Aanleiding voor het op eigen benen staan is de pauze die Oranjevereniging Rheden voor Oranje in 2019 heeft ingelast. De verkeersregelaars waren onderdeel van de vereniging, maar gaan nu zelfstandig verder.

Stichting Verkeersregelaars Rheden wil zich met deze verzelfstandiging nog professioneler in de markt zetten. Zo heeft VR een eigen opleiding voor haar verkeersregelaars, waarbij het examen van de overheid slechts een onderdeel is. Voor eenieders veiligheid, zowel voor de regelaar als voor de weggebruikers, vindt de stichting het niet meer dan normaal dat je een regelaar niet zonder praktijkervaring op straat neerzet. Ook biedt VR mogelijkheden om de gehele coördinatie voor uw evenement te verzorgen, zoals het maken van verkeersplannen, opstellen van post- en taakinstructies, het verzorgen van briefings, het activeren en de-activeren van bebording en afzetmateriaal en afstemming met gemeente, politie en handhaving. Verkeersregelaars Rheden zal op deze manier de zorg leveren die nodig is om tal van evenementen van lokale vereniging tot uitvoering te kunnen brengen.

Toch is de organisatie gewoon een ‘stichting zonder winstoogmerk’. De verkeersregelaars zijn allen vrijwilligers en helpen belangeloos mee opdat tal van lokale verenigingen en organisaties hún evenementen kunnen organiseren. Bij bijna 70 procent van alle inzetten van Verkeersregelaars Rheden wordt er helemaal niets berekend, omdat het budget er bij die lokale verenigingen ook niet is. Desalniettemin heeft de stichting zelf wél kosten, waarbij de kosten voor verzekeringen de grootste post vormen. De stichting heeft met Rheden voor Oranje afgesproken dat de nieuwe stichting een startkapitaal krijgt waarmee het kostenloos aanbieden van de diensten aan lokale verenigingen voor de eerste jaren gedekt is. Stichting Verkeersregelaars Rheden is echter op zoek naar sponsoren die willen bijdragen in de kosten opdat de verkeersregelaars ook in de toekomst hun diensten kostenloos kunnen blijven leveren aan de verenigingen die zich ook belangeloos inzetten voor dorp.

www.verkeersregelaarsrheden.nl

bestuur@verkeersregelaarsrheden.nl

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.