Home / Doesburg-Regiobode / Toertochtjes door de provincie

Toertochtjes door de provincie

DOESBURG – Ook in het nieuwe jaar organiseert de Protestantse Gemeente Angerlo Doesburg (PGAD) weer toertochtjes. De tochtjes zijn bedoeld voor mensen die vanwege leeftijd of lichamelijk beperkte mogelijkheden niet meer zo vrij zijn om te gaan en te staan waar ze willen, maar graag ook eens iets meer zien en beleven dan hun eigen huis, directe omgeving of gang naar de winkel.
Zij moeten wel goed genoeg ter been zodat ze in een gewone personenauto kunnen meerijden (rollator of inklapbare rolstoel kan achterin). Naar aanleiding van tips van deelnemers wordt invulling gegeven aan de bestemming binnen de grenzen van onze provincie. Onderweg wordt ergens gepauzeerd om even wat te drinken met elkaar.
Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de PGAD, ook niet-leden zijn van harte welkom. Leeftijd is niet van belang. Even eruit, mensen ontmoeten in een gezellige setting is waar het om gaat. De toertochtjes vinden in principe iedere derde zondagmiddag van de maand plaats van oktober tot mei.
De eerstvolgende keer is op zondag 19 januari van 13.30 tot ongeveer 16.00 uur. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon, de consumpties en eventuele entree zijn voor eigen rekening. Ook chauffeurs kunnen zich aanmelden. Zij dienen in het bezit te zijn van een Rijbewijs B, auto en inzittendeverzekering. Brandstofkosten worden vergoed. Aanmelden kan bij marjoleinsomsen@gmail.com of via tel. 0313-475819 of bij viarimkekingma@planet.nl en tel. 0313-479552.

Lees ook

Zilvermuseum en Doesburg Vertelt in de race voor erfgoedprijs

DOESBURG – Zilvermuseum Doesburg en het online-verhalenplatform Doesburg Vertelt zijn genomineerd voor de Gelderse Roos. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.