Home / Rheden-Regiobode / Restaurant de Luchte in Spankeren opent in februari

Restaurant de Luchte in Spankeren opent in februari

SPANKEREN – Herberg de Luchte in Spankeren gaat na ruim een jaar weer open. Unieke Thuiszorg opent het restaurant per 15 februari, dat daarbij gaat functioneren als zorglocatie voor dagbesteding.

De locatie zal worden gerund door Paulien Geurkink, Samantha van de Weijer, Dominique Corijn en Mauricio Costa Cardoso van Unieke Thuiszorg. Ze krijgen in de keuken hulp van de ervaren chef-kok Frank van der Heide, bekend van Grandcafé ‘t Kromhout in Brummen. Ook een deel van het overige personeel is afkomstig van ‘t Kromhout, dat per 31 januari gaat sluiten.

Daarnaast zullen er, vooral op de achtergrond en op het buitenterrein, mensen aan de slag gaan met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het terrein is heel groot en er is veel te doen”, vertelt Paulien Geurkink. “Er zal voor veel mensen een mooie dagbesteding zijn, bijvoorbeeld in het groenonderhoud. We willen een kleine kinderboerderij maken, waarbij de verzorging van de dieren natuurlijk ook het nodige werk oplevert.” De cliënten van Unieke Thuiszorg gaan vooral aan de slag in de ondersteunende taken.

Unieke Thuiszorg was al langer op zoek naar een nieuwe locatie, met name voor dagbesteding. “Op onze locatie in Ellecom vangen we mensen op met een verstandelijke beperking, psychische of gedragsproblematiek, maar er is al een tijd een wachtlijst. Daarom wilden we graag uitbreiden. De Luchte is een mooie locatie voor nieuwe activiteiten, waar we heel veel mensen een plek kunnen gaan geven”, aldus Paulien.

De Luchte – de oude naam blijft behouden – opent op zaterdag 15 februari en is vanaf dan geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Het restaurant krijgt een Nederlands / Franse kaart, met elke maand een nieuw menu. Restaurant De Luchte staat al ruim een jaar leeg, sinds het faillissement van de vorige eigenaar, Edwin Bos.

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.