Home / Rheden-Regiobode / TheothorneTV brengt Dieren en omstreken in beeld

TheothorneTV brengt Dieren en omstreken in beeld

DIEREN – Onder de naam TheothorneTV maakt Thijo van Beek sinds eind vorig jaar nieuwsitems over evenementen in Dieren en omstreken. In zijn filmpjes, te zien op YouTube en Facebook, doet de camerajournalist verslag van alles wat hij interessant vindt.

“Ik was dertig jaar lang vrachtwagenchauffeur, maar had altijd al interesse voor video. Dus toen ik mijn beroep niet langer uit kon oefenen, ben ik een opleiding tot camjo (camerajournalist, red.) gaan volgen. Daarna kreeg ik veel leuke klussen in het camerawerk”, vertelt Van Beek. Destijds nog woonachtig in de randstad werkte hij onder andere voor EmmaTV in het AMC Ziekenhuis, richtte hij een lokale televisiezender op in de Haarlemmermeer en deed hij klussen voor muzikanten en regisseurs van speelfilms en documentaires.
De liefde bracht Van Beek naar Dieren, waar hij dit werk graag voort wil zetten. “Ik kwam in contact met Maarten Lindner van DoesburgTV, een succesvol YouTube-kanaal in Doesburg, en hij bracht me op het idee eenzelfde concept te ontwikkelen voor Dieren en omgeving. En zo is TheothorneTV ontstaan.”

De naam Theothorne TV leidde Van Beek af van de geschiedenis van het dorp. “Bijna niemand weet dat Theothorne de eerste naam van Dieren was.” Omdat hij veel vragen kreeg over de keuze van de naam, heeft Van Beek lokaal historicus Jeroen van Gessel gevraagd dit uit te leggen. “In één van mijn eerste items vertelt hij over de naam Theothorne en de betekenis daarvan voor het dorp Dieren. En voor de duidelijkheid: ik heb dus niets te maken met de schouwburg.”

Van Beek heeft inmiddels zijn eerste items geproduceerd en kreeg daarop positieve reacties, een teken dat hij op de goede weg zit. “Ik wil verslag gaan doen van evenementen en activiteiten in Dieren, Ellecom, Laag-Soeren en Spankeren en dat kan echt van alles zijn. Cultuur, nieuws, portretten, sportevenementen, noem maar op. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt.”
De camerajournalist vraagt of kijkers willen reageren op zijn werk. “Ik hoor heel graag wat mensen willen zien. Vinden ze de items leuk? Is een filmpje te lang of te kort? Vinden ze dat ik ook eens bij hen langs moet komen? Ik sta heel open voor suggesties en vind in principe dat iedereen het recht heeft een keer aan bod te komen op Theothorne TV, mits je iets interessants te melden hebt natuurlijk”, lacht Van Beek.
Over de inhoud van een item wordt overigens niet gecorrespondeerd. Van Beek krijgt graag tips en ideeën, maar houdt uiteindelijk de redactie in eigen hand. “Ik krijg ook geen subsidie, ik wil onafhankelijk blijven. Bedrijven kunnen adverteren, maar hebben daarmee geen zeggenschap over de inhoud van een item”, verklaart Van Beek. “Aan de andere kant zal ik zelf ook nooit mijn mening in een item laten doorschemeren. TheothorneTV is onafhankelijk en doet slechts verslag.”

De items van TheothorneTV worden gepubliceerd op YouTube en vervolgens gebundeld op de Facebook-pagina TheothorneTV.

Foto: Christa Heine Fotografie

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.