Home / Brummen-Regiobode / Team Hilarius wint voor tweede maal Brummense popquiz

Team Hilarius wint voor tweede maal Brummense popquiz

BRUMMEN – Een strijd der titanen. Zo kan de finale van de negende editie van de Brummense Popquiz het best betiteld worden. Na een spannende wedstrijd werd de overwinning opgeëist door team Hilarius.

Na twee vragenrondes met gevarieerde en soms ook behoorlijke pittige popvragen, haakten negen teams af en bleven drie oud-winnaars van de popquiz over om de vijf afsluitende finalerondes te spelen: De Vrijwillige Brandweer van Breda, Team Hilarius en Good Riddance. Een nek-aan-nek-race volgde, maar de wisseltrofee werd uiteindelijk uitgereikt aan Team Hilarius. Het team bestaat uit Wilber de Heus, Vincent Ooink en Hans Nooteboom. Ook dit jaar was De Vroolijke Frans vol met liefhebbers van muziek en vertier en kan de organisatie terugkijken op een gezellige en geslaagde negende editie.
Het organiserende comité van de popquiz, bestaande uit Theo van Enckevort, Robert Kersten, Karin Beuwer en Gert-Jan van Dijk, zorgde op Derde Kerstdag weer voor een onderhoudende avond. De quizvragen varieerden van audiofragmenten van televisietunes tot rapmuziek en van ‘Iraanse’ albumhoezen tot diverse videocompilaties. Uiteraard was ook huisband Move Your Mind present en werden de bekende videoboodschappen dit jaar verzorgd door dorpsdichter Eva, karter Robert de Haan, media-expert Gerbrand Pot en de nationale tv-persoonlijkheden Cornald Maas en Matthijs van Nieuwkerk.

In totaal namen twaalf teams deel aan de jaarlijkse lokale muziekquiz. Ook dit jaar kon het publiek weer zelf meedoen met de speciale publieksquiz. De acht vragen werden via ludieke filmpjes op het beeldscherm gesteld door de keukenploeg van de Vroolijke Frans. Alle vragen hadden daarom ook te maken met eten of drinken. Het was het Team Blauwendaad onder leiding van Wim Coenraadts die alle vragen goed wist te beantwoorden en toegangskaarten voor een concert van Guns2Roses won in Hedon Zwolle.
Bij de echte quiz ontvingen de leden van Team Hilarius naast de Hans Broer Award, de felbegeerde wisselbeker, ook tickets naar het meerdaagse popfestival Paaspop en mag dit team in de loop van 2020 eenmalig een eigen radioprogramma maken bij RTV Veluwezoom. De Vrijwillige Brandweer bezoekt binnenkort een optreden van New Cool Collective in Gigant Apeldoorn. Met de derde plaats ontving Good Riddance tickets voor een optreden van The Hiltop Howlers in Luxor Live in Arnhem. Beide teams ontvingen daarnaast ook een muziekpakket van Kroese Records. Op de website www.popquizbrummen.nl en de bijhorende sociale media is de volledige uitslagen van de quiz te vinden.
De organisatie gaat het nieuwe jaar in met de ambitie om op 27 december 2020 een mooie tiende editie van de quiz te houden.

Foto: Gerrit Leemkuil

www.popquizbrummen.nl

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.