Home / Rheden-Regiobode / Studio Rheden wordt buurman van Omroep Gelderland

Studio Rheden wordt buurman van Omroep Gelderland

ARNHEM – Studio Rheden, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Rheden en Rozendaal is verhuisd naar de Kloosterstraat 1b in Arnhem. Sinds vorige week maandag komen de uitzendingen uit een nieuwe studio.

Studio Rheden moest na ruim twee jaar verhuizen, omdat de verhuurder andere plannen had met het pand op industrieterrein IJsseloord2 in Arnhem. Hoewel huren onder de nieuwe eigenaar tot de mogelijkheden behoorde middels een interne verhuizing, koos de lokale omroep er bewust voor om een ruimte te betrekken naast Omroep Gelderland.

Door de verhuizing naar een studio dichter bij Omroep Gelderland heeft Studio Rheden meer mogelijkheden verder te groeien, omdat middelen en faciliteiten gedeeld kunnen worden met de publieke regionale omroep. Dit scheelt in de kosten, zodat Studio Rheden meer geld kan steken in professionalisering van haar primaire taken.
Voorzitter Martin Slijper van Studio Rheden: “Het verhuizen ging sneller dan gedacht. We zitten nu in een kantoorpand onder in een kerk naast Omroep Gelderland. Wij zijn erg blij met de ondersteuning die wij krijgen van Omroep Gelderland. Dit is een logisch vervolg op een bestaande samenwerking met Omroep Gelderland waarin redactioneel al nieuwsberichten worden uitgewisseld.”
Ook directeur Guus van Kleef van Omroep Gelderland is verheugd met deze stap: “Voor ons is samenwerking met lokale omroepen één van de speerpunten. De stap die Studio Rheden nu maakt is een heel logische in een al langer lopende samenwerking. Ik hoop dat ook andere omliggende lokale omroepen zich zullen aansluiten.”

Studio Rheden neemt hiermee als eerste omroep in de regio RijnIJssel het voortouw om verdere professionalisering mogelijk te maken en uiteindelijk een streekomroep te vormen met andere lokale omroepen uit de streek. Er zijn hierover al diverse gesprekken gevoerd en Studio Rheden hoopt dat er meer zullen volgen om de Streekomroep van de grond te krijgen.
“Het is zo zonde dat de lokale omroepen binnen een straal van enkele kilometers hetzelfde doen en hierdoor ook kosten dubbel worden gemaakt. Wij geloven sterk in het samenvoegen van facilitaire zaken om kosten te reduceren. Geld dat wij beter kunnen steken in het brengen van kwalitatief lokaal nieuws”, aldus Martin Slijper.
Studio Rheden is opgericht in 2015 en brengt lokale informatie uit Rheden en Rozendaal op radio, tv en internet.

www.studiorheden.nl

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.