Home / Rheden-Regiobode / Studenten strijden om plek op de vakkampioenschappen

Studenten strijden om plek op de vakkampioenschappen

VELP – Tijdens de mbo- opendagen op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari strijden studenten om een plek in de vakkampioenschappen. De laatste jaren organiseert Aeres MBO Velp kwalificatiewedstrijden van Bloem en Tuinaanleg zodat ook de talenten uit de regio zich kunnen laten zien op het Nederlands kampioenschap voor beroepen.

Inzet is één van de vier tickets voor het Nederlands kampioenschap van 13 tot en met 15 februari in Den Bosch. De teams van Aeres MBO Velp, Lentiz, Wellantcollege en Zone.college strijden vrijdag en zaterdag om het regionaal kampioenschap. Ruben Kolkman en Bram Stegers van Aeres MBO Velp hebben de voorrondes gewonnen en leggen net als de andere scholenteams een tuin van 5 bij 5 meter aan. Dit is veel werk voor deze tweedaagse en de spanning loopt altijd aardig op om alles af te krijgen.
De bloembinderswedstrijd is op vrijdag 24 januari. Rik Masson, student specialist Bloem gaat de strijd aan met de andere tien kandidaten uit het land. De beste acht kwalificeren zich voor het Nederlands kampioenschap Skills the Finals die van 4 tot en met 6 maart in Leeuwarden wordt gehouden. Iedereen is welkom om te komen kijken en de deelnemers aan te moedigen tijdens de open dagen van Aeres MBO Velp op de Pinkenbergseweg 5f.

www.aeresmbo-velp.nl

Lees ook

Open Coffee in Velp

VELP – Donderdag 23 september is er weer een netwerkbijeenkomst bij Me & Mrs P. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.