Home / Brummen-Regiobode / Spelers De Gulle Lach hebben er zin in

Spelers De Gulle Lach hebben er zin in

LOENEN – Vanaf september zijn de spelers van de toneelvereniging De Gulle Lach al bezig met de repetities voor de komende uitvoeringen op 1, 2 en 3 februari. Er zit al aardig schot in het spel. Het stuk begint al vlot te lopen en de spelers krijgen er steeds meer zin in. Hier en daar nog wat bijschaven en dan gaat het stuk ‘Extra Hulp Op De Eerste Hulp’ officieel op de planken in De Brink in Loenen.

Het is ieder jaar een grote klus voor de groep om een leuk stuk te brengen. Er is een enorme keuze aan geschreven stukken, maar het bestuur moet een spel uitzoeken dat past bij de beschikbare spelers. Ook nu heeft men lang zitten dubben voor welk stuk gekozen kon worden. Het werd een stuk dat zich afspeelt in de wachtkamer van een medisch centrum. Onder de bezielende regie van Sophia Braat hebben verschillende personages ondertussen gestalte gekregen. De rollen zijn goed gekozen. Het lijkt sommige personen op het lijf geschreven te zijn.
Het draait in het stuk grotendeels om twee doktoren, gespeeld door Arend Jan Hammink, de wat verwarde arts met duits accent, en Sander Nijhof, die als schoonmaker voor de nieuwe arts wordt aangezien. In de wachtkamer is het een komen en gaan van personen. Vrouwen met klachten en een zwaargewonde man komt binnen strompelen.Er is nog veel werk voor de persoon die de grime gaat verzorgen want alle verwondingen moeten met kunstbloed levensecht lijken.

Het spel loopt goed bij een van de laatste repetities. Af en toe moet Braat aanwijzingen geven en soms met de souffleuse uitkomst bieden als er een stukje tekst wordt overgeslagen of ‘men het zo gauw niet meer weet’. Maar Braat heeft er alle vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken op de komende uitvoeringen.

Het blijspel ‘Extra Hulp Op de Eerste Hulp’ is geschreven door Henk Roede en wordt gespeeld in drie bedrijven. De kaartverkoop is inmiddels gestart bij Spar Bonder in Loenen en Primera in Eerbeek en indien voorradig nog aan de zaal. De kaarten kosten 6 euro. De uitvoeringen hebben verschillende aanvangstijden. Op zaterdag 1 februari begint het toneel om 20.00 uur, zondagmiddag 2 februari om 14.00 uur en maandag 3 februari om 19.30 uur. Op alle avonden is er ook een grote verloting met mooie prijzen.
Op de generale repetitie die vrijdag 31 januari wordt gehouden zijn bewoners van verschillende tehuizen uit de regio uitgenodigd.

Foto: De spelers van De Gulle Lach zijn enthousiast bezig met de laatste repetities

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Centrumadviseur Eduard Plate gaat samen met SCBD voor een toekomstbestendige Doesburgse binnenstad

DOESBURG – Het professionaliseren van het bestuur van de SCBD. Met die opdracht startte Eduard …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.