Home / Rheden-Regiobode / Ronald Douglas speelt in De Kapel Ellecom

Ronald Douglas speelt in De Kapel Ellecom

ELLECOM – Zondag 2 februari kan het publiek in de Kapel in Ellecom genieten van een optreden van het Ronald Douglas Kwartet. De muzikanten brengen een programma getiteld The Intimate Side of Douglas.

Het kwartet is bij toeval ontstaan. Alle muzikanten zijn docent aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Naar aanleiding van een docentenconcert kwam Ronald op het idee het qua bezetting ‘minder groots’ aan te pakken. Hij verzamelde Jan Wessels op trompet en bugel, gitarist Durk Hijma en bassist Ruud Ouwehand om zich heen.
Musiceren zonder drums en piano was voor Douglas een spannende ervaring. Maar na afloop van het docentenconcert was bij alle vier het gevoel: dit smaakt naar meer! De kwaliteit van Douglas is naast zijn onnavolgbare timing en swing, in de ballads de teksten bijna te beleven. “Je wordt als luisteraar als het ware nog meer in de tekst getrokken mede door deze intieme bezetting”, meldt Guus Tangelder, organisator van het concert. “Ronald staat bekend om, in wat voor een bezetting dan ook, de rumoerigste jazzclub stil te krijgen door zijn zang, deze bezetting rondom hem helpt daarbij ook. Zeer intiem, speels en toch swingend!”
Het optreden in de Kapel aan de Zutphensestraatweg 1 in Ellecom begint om 15.00 uur, de deuren openen om 14.30 uur. De toegang bedraagt 12 euro. Reseveren kan via guustangelderbigband@gmail.com.

Lees ook

Jeugdtekeningen van Sjef te bewonderen in Velpse Tuin van Sjef

VELP – Verscholen tussen de statige herenhuizen in Velp ligt het paradijs van natuurkenner en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.